Jätehuolto Helistola Oy Logistikas Uutecnic Vahterus
Vakka-Suomen Voima Pyörä-Nurmi DSV Ysrs
VSP VSP pilkington OP Lounaisrannikko
Rakennus ÖLehtonen Mehiläinen
Etusivu » Uutiset » Kausi alkaa

Hannu Viinikkalan kilpailut Finnish Senior Tourilla

Taustaa:Miesten osalta Finnish Senior Tourille tänä vuonna voivat osallistua 1968 tai aikaisemmin syntyneet, jotka ovat FST:n jäseniä ja tasoitus on alle 10,0. Kilpailusarja käsittää kuusi kilpailuviikonloppua, jotka kaikki lasketaan mukaan lopulliseen pistetaulukkoon. Kolme kisoista on kaksipäiväisiä, ja kolme puolestaan kolmipäiväisiä. Näistä pidemmistä yksi on SM Reikäpelikilpailu. Kilpailut pelataan aina tasoituksettomina (SCR) lyöntipeleinä.

1.kilpailu 26.-27.5.2018, OnGolf Finnish Senior Tour 1, St. Laurence Golf – Pyhä Lauri, Lohja

Kaksipäiväinen kilpailu pelattiin hyvissä olosuhteissa, joskin tuuli toi omat haasteensa lyöntien arviointiin. Kenttä on kuiva koko toukokuun jatkuneen kuivuuden takia. Talvi oli kohdellut greenejä kohtuullisesti, ainoastaan kolmella greenillä oli jääpoltetta. Muuten viheriöt olivat hyvässä kunnossa. Tulostaso oli varsin kova ja kisan voittotulos oli 143 lyöntiä, joka on yhden alle kentän ihannetuloksen. Hannun sijoitus oli T66 ja tulos 161 lyöntiä.

2.kilpailu 9.-10.6.2018, OnGolf Senioripokaalit, Lahden Golf – Mestari kenttä

Entinen Takkulan golfkenttä oli talvehtinut hyvin ja kenttä oli loistokunnossa. Kenttämestari on saanut viritettyä viheriöt todella liukkaiksi, joka voimakkaan tuulen kanssa teki pelaamisen haastavaksi. Voittotulos tässä kahden kierroksen kisassa oli 147 lyöntiä, jolla irtosi ylivoimainen voitto. Hannun tulos murheellisen toisen päivän seurauksena romahti sijalle T112. Lyöntejä kertyi kaikkiaan 186 kpl.

3.kilpailu 30.6. – 1.7.2018, OnGolf Finnish senior Tour 2, Pickala Golf  - Park, Siuntio

Suomi-golfin ykköspyhättö Pickala Golf oli käytännössä virheettömässä kunnossa. Jo aiemmissakin kisoissa jatkunut tuulihaaste oli mukana myös Siuntiossa. Muuten loistavat olosuhteet takasivat hyvän tulostason ja voittaja selvitti kaksi kierrosta lukemalla 147 lyöntiä, joka on kolme yli ihannetuloksen. Hannun kaksi tasaista kierrosta toivat lopputulokseksi 172 lyöntiä sijoituksen ollessa T84.

4.kilpailu 6. – 8.7.2018, SM-lyöntipeli, Viipurin Golf/Etelä-Saimaa, Lappeenranta

Ensimmäinen kolmipäiväinen kilpailu, jossa cut on mukana kahden päivän jälkeen. Cutista jatkoivat 70 parasta ja samassa tuloksessa olevat. Lappeenranta oli saanut osakseen kaikki Uudenkaupunginkin sateet, joten kenttä oli varsin märkä. Muuten upea kenttä oli viritetty hienoon kuntoon, mutta väylien vetisyys ja kohtuullinen pohjoistuuli hieman häiritsivät pelaamista. Lisäksi avauslyönteihin mukaan tulevia rulleja ei nähty lainkaan. Perjantaina pelattiin kosteassa kelissä, lauantaina on pilvinen peli-ilma kuten myös sunnuntaina. Voittajan tulos kolmen päivän suorituksessa oli 227 lyöntiä, joka on 11 lyöntiä yli ihannetuloksen. Hannu taisteli itsensä cut-rajan sisälle ja hyvä kolmas kierros antoi loppusijoituksen 28, jolla irtosi 46 sarjapistettä Order of Merit-listalle. Kokonaislyöntimääräksi tuli 244 lyöntiä.

Kauden viides osakilpailu pelataan Turun Ruissalossa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Tähän kilpailuun ilmoittautui 117 miestä, joista 99 hyväksyttiin mukaan. Suurin tasoitus, jolla pääsi mukaan oli 5.9. Näin ollen Hannun tasoitus 6.7 ei riittänyt vaan edessä oli karsiutuminen itse kisasta.

FST:n päätöskilpailuna pelattava SM Reikäpeli on vuorossa elokuun loppupuolella Salossa. Mukaan mahtuu 64 miespelaajaa, ja valintakriteereinä ovat pienin tasoitus sekä order of merit-listan sijoitus.

FST-karsinta M50, St Laurence Golf – Kalkki-Petteri, 2.9.2018

Mukaan mahtuu 120 pelaajaa tasoitusjärjestyksessä. Kilpailuun ei voi osallistua, jos pelioikeus FST:lle kaudeksi 2019 on lunastettu muuta kautta.

Seniorien aluetour

Seniorien aluetour käsittää kolme alueellista osakilpailua. Kilpailut pelataan tasoitukset huomioiden lyöntipelinä, pl. N65-sarja, joka pelataan pistebogeykilpailuna. Sarjojen parhaat kutsutaan syyskuun alussa pelattavaan finaaliin Ruuhikoskelle.

1.      osakilpailu, Harjattula Golf & CC, 12.6.2018

Kenttä oli kuiva, mutta muuten hyvässä kunnossa. Keli oli hyvä, joten ainekset hyvään tulostasoon olivat olemassa. Hyvä pelaaminen palkittiin M50-sarjan voitolla nettotuloksella 70. Bruttolyöntimäärä oli 77 lyöntiä.

2.      osakilpailu, Alastaro Golf, 14.7.2018

Helteet jatkuivat ja kenttä oli yhtä viheriötä lukuunottamatta hienossa kunnossa. Käynti liian monessa hiekkaesteessä ja huono puttipeli pilasivat syntymäpäiväksi osuneen kilpailun tuloksen.  Nettotulos 82, jolla heltisi sija 11. Sarjasijoitus ennen kolmatta osakilpailua on toinen.

3.      osakilpailun pelikenttänä on Yyteri Golf  2.8.2018.

 

Loppukilpailu Etelä-Pohjanmaan Golf, Ruuhikoski,  8.9.2018