Fujitsu Finnish Junior Tour huipentuu Ugissa 19.-20.9.

Ajankohtaista

Fujitsu Finnish Junior Tour huipentuu Ugissa 19.-20.9.

Suomen kärkijunioreiden kilpailukausi lähestyy loppuaan ja jäljellä on enää finaalikilpailu, jossa 36 rankingin parasta poikaa ja 12 parasta tyttöä pelaavat tärkeistä Finnish Junior Amateur Ranking -pisteistä. Kilpailu pelataan Uudenkaupungin Golfklubilla 19.9.-20.9. Lauantaina pelaajat urakoivat kaksi kierrosta, sunnuntaina kausi huipentuu finaalikierroksen merkeissä.

Molemmissa sarjoissa rankingtilanne on äärimmäisen tiukka: pojissa rankingykkönen Anton Roth Tarinagolfista lähtee finaalikilpailuun noin 50 pisteen etumatkalta toisena majailevaan Vuosaari Golf Helsingin Niilo Mäki-Petäjään nähden. Voittamalla finaalikilpailun Mäki-Petäjällä on vielä mahdollisuus nousta rankingin ykköseksi.

Tytöissä ero Tuusulan Golfklubin Anastasia Hekkosella ja Salo Golfin Ella Mäki-Tanilalla on myös noin 50 pistettä, joten panokset ovat korkealla myös tyttöjen sarjan voiton suhteen. Hekkonen ja Mäki-Tanila ovat omilla luvuillaan muihin sijoihin nähden, joten voitosta tullaan käymään tiukka kaksinkamppailu.

Finnish Junior Amateur Ranking -pisteitä voi kerätä myös ulkomaan kilpailuista, mutta näyttää vahvasti siltä, että loppukaudella kilpailumahdollisuuksia ei ole enää tarjolla COVID-19 -tilanteen takia. Tulevan viikonlopun menestyminen tulee olemaan suuressa arvossa rankingmenestystä ajatellen.

Lauantaina ensimmäinen lähtö on kello 7.30 ja viimeinen ryhmä tulee takaisin klubille noin kello 19. Sunnuntaille vastaava aikataulu on 9.00 ja 15.30. Golfklubilta voi tulla kysymään ohjeita kisan seuraamiseen.

Kaudella 2020 Fujitsu Finnish Junior Tourilla on kahdeksan osakilpailua, joiden osallistujamäärä on ollut yhteensä 754 junioria. Kiertuetta on pelannut yhteensä 280 eri junioria.