Hannu Viinikkalan Finnish Senior Tour kuulumisia

Ajankohtaista

Hannu Viinikkalan Finnish Senior Tour kuulumisia

FINNISH SENIOR TOURIA KAIKISSA KELEISSÄ

Hannu Viinikkala on osallistunut Finnish Senior Tourin (FST) M50-kilpailuihin kuluvana kesänä 2020. Kaksi- ja kolmipäiväisiä kisoja on pelattu kaikissa mahdollisissa keleissä, oikeastaan vain lumisade on puuttunut. FST on saanut tänä vuonna hyvän vetonaulan joukkoonsa, kun entinen ammattilaispelaajamme Mikael Piltz on osallistunut kisoihin.

  1. La-su 6.-7.6. Nordcenter Golf Fream, FST 1

Kauden avauskilpailu oli poikkeuksellisesti vasta kesäkuun puolella koronavirus-rajoituksista johtuen. Åminneforsissa pelattu kilpailu alkoi hyvässä säässä, mutta muuttui nopeasti huonoksi, kun otus-myrsky saavutti kilpailuareenan lauantaina puolen päivän jälkeen. Suomen ehkä vaikein kenttä piti pelaajat kurissa. Hannun sijoitus oli T83 yhteislyöntimäärällä 177.

  1. Pe-su 26.-28.6. SM-lyöntipeli, Laukaan Peurunkagolf

SM-mitalit ratkaistiin Jyväskylän pohjoispuolella Laukaassa. Kilpailu pelattiin paahtavassa yli 30-asteen helteessä, jota säväytti muutama raju sadekuuro. Suomen ykköstuomari Arto Teittisen kotikenttä oli upeassa kunnossa ja tulostaso parempi kuin kauden avausviikonloppuna. Hannun peli ei kulkenut ollenkaan toivottuja latuja, joten edessä oli karsiutuminen päätöspäivän osalta. Lyöntimäärä kahden päivän jälkeen oli 181.

  1. Pe-la 10.-11.7. Pickala Golf, Park, FST 2

Kauden kolmas tapahtuma pelattiin Suomen suurimassa golfpyhätössä Pikkalassa kaksipäiväisenä kilpailuna. Avauspäivänä satoi koko päivän, toisena päivänä sade helpotti vasta iltapäivällä. Vaativat olosuhteet ja nopeat viheriöt toivat haastetta peliin. Hannun loppusijoitus oli T83 lyöntimäärällä 168.

  1. Pe-su 24.-26.7. Aura Golf, FSO

Finnish Senior Open pelattiin totutusti Ruissalon upealla puistokentällä. Kolmen päivän kilpailun ensimmäinen päivänä aiemmista kisoista tutuksi tullut sade oli taas mukana pelissä, ja vettä saatiin koko päivä. Kaksi jälkimmäistä päivää pelattiin normaalissa suomalaisessa poutakelissä. Selkävaivojen kanssa taistellut Hannu pelasi kaksi päivää yhteistulokseen 170 lyöntiä, jolla ei irronnut paikkaa 60 parhaan joukkoon ja sitä kautta kolmannelle päivälle.

  1. Su-ma 2.-3.8. Linna Golf, Senioripokaalit

Kauden viides ja viimeinen yksilölyöntipelikilpailu pelattiin Vanajalinnan kupeessa. Linna Golf oli saanut osakseen runsaita sateita koko heinäkuun ajan ja se näkyi pehmentyneenä kenttänä. Avauspäivänä saatiin taas kerran vettä ja toisenakin päivänä useampi kuuro meni kentän yli. Viheriöt olivat kuitenkin hienossa kunnossa ja lipun paikat pahimmat mahdolliset. Hannun peli kulki ensimmäistä kertaa koko kaudella odotuksien mukaisesti, eikä 36-reiän aikana tuloskorttiin tullut yhtään bogeytä huonompaa numeroa. Tasainen suorittaminen toi sijoituksen T44 yhteislyöntimäärällä 160.

 

Kautta on jäljellä vielä SM-reikäpelit sekä SM-joukkuekilpailu. Niissä ei kuitenkaan tulla näkemään UGK:n edustusta.