RaimoMännistö ja Jouko Urhonen speedgolffin SM-kilpailuissa

Ajankohtaista

RaimoMännistö ja Jouko Urhonen speedgolffin SM-kilpailuissa

Speedgolffin SM-kilpailut pelattiin 17.-18.7. Pickala Golfin Park-kentällä. Miesten sarjassa pelattiin kahtena päivänä yhteensä 36 reikää ja naisten sekä senioreiden sarjassa yhtenä päivänä 18 reikää. Ilma oli helteinen, kenttä fantastisessa kunnossa ja järjestelyt maailmanluokkaa. Pickala Golfilla on vahva kokemus kilpailujen (klubikilpailuista lyöntipelin SM-kilpailuihin) järjestämisestä ja se kyllä näkyi.

Pelaajat lähtivät kentälle noin viiden minuutin välein arvioidussa juoksuparemmuusjärjestyksessä. Jokaisen kilpailijan mukaan lähti kierrokselle merkkaaja golfauton kanssa. Juoksumatkaa kierroksen aikana kertyi noin 8-8,5 km, riipuen lyöntien tarkkuudesta ja suoruudesta.

Uudenkaupungin Golfklubin Raimo Männistö ja Jouko Urhonen ovat pelanneet joitain speedgolfkierroksia Uudenkaupungin kentällä ja herättäneet varmasti hieman kummastusta muissa golfin harrastajissa. Mutta eivät enää. Lajiin hurahtaneina he ajattelivat aloittaa kilpauransa vaatimattomasti osallistumalla SM-kilpailuihin. Ja hienosti miehet urakastaan suoriutuivat. Kilpailutilanteessa tulee helposti toimittua liian nopeasti ja pilattua lyöntejä hosumisen ja liian korkean syketason takia, mutta Raimo ja Jouko onnistuivat hyvin lyönneissä. Vähäinen speedgolfkokemus sekä rutiinien puute näkyivät Raimolla ja Joukolla turhana ajan kulumisena tiipaikalla, väylillä ja griinillä ennen lyöntiä. Pallon tiiaaminen, ylimääräisten mailojen sijoittelu greenillä ja väylillä ennen lyöntiä, pallo pitää ottaa ohuena osumana, koska turpeen paikalleen laittamisessa kestää pitkän aikaa, dogleg-väylät pitää pelata sisäkurvin puolelta, griinille ei kannata lyödä pitkäksi jne. Näistä hienosäädöistä Raimo ja Jouko olisivat pystyneet nipistämään juoksuajasta paljon pois. Katsotaan vuoden 2020 SM-kilpailujen jälkeen kuinka paljon he ovat kehittyneet tässä lajissa. On myös mielenkiintoista nähdä, minkälaisen bägin/mailojenpidikkeen/mailatelineen keksijävelho Jouko Urhonen kehittää itselleen speedgolfia varten.

Miesten sarjan voitti speedgolfin maailmanlistan ranking ykkönen, Uuden-Seelannin Jamie Reid. Hän hävisi syksyllä 2018 lajin maailmanmestaruuskilpailuissa Yhdysvalloissa Suomen Mikko Rantaselle maailmanmestaruuden vaivaisella sekunnilla ja sai näin revanssin Mikon jäädessä hopealle. Mikko Rantanen hävisi Jamielle vajaalla kahdella minuutilla. Kolmas oli Jari Pitkälä.

Naisten sarjan voitti Milla Hallanoro ja seniorisarjan Jari Koivusalo.

SM-kilpailujen tulokset: https://speedgolf.fi/kilpailut/

Tietoa speedgolffista ja speedgolftourin kotisivut: https://speedgolf.fi/

Kuvia tapahtumasta Speedgolf Finlandin Facebooksivulla: https://www.facebook.com/pg/SpeedgolfFI/photos/?tab=albums

Mielenkiintoinen juttu Jamie Reidistä: https://www.gogolf.fi/hidas-kierros-speedgolfin-maailman-ykk%C3%B6sen-kanssa-%E2%80%93%C2%A0jamie-reid-osallistuu-huomenna-alkaviin-sm

Raimo Männistö (vas) ja Jouko Urhonen ennen kilpailun alkua
Jouko ampaisee kierrokselle
Jouko Urhosen merkkaajan auto
Raimo valmiina lähtöviivalla
Raimo Männistön merkkaajan auto
18 reikää speedgolffia takana