Uusi kenttämestari

Ajankohtaista

Uusi kenttämestari

Kenttämestarin tehtävien hoitajana aloittava Aku Luotonen löytyi lopulta aivan tästä kotikulmilta eli Kalannista. Alla olevasta Akun esittelystä käy selville että hän ei ole koulutukseltaan kenttämestari vaan puistomestari, siis läheltä liippaa. Aktiivinen eläkeläisemme Jukka Pulkkinen aloittaa tiiviin yhteistyön Akun kanssa heti huhtikuun alussa kun Aku astuu remmiin. Jukan avustuksella Aku perehtyy golfkentän hoitoon ja tulee työnsä ohella suorittamaan myös viralliset kurssit.

Toivotamme Akun tervetulleeksi ja tulemme antamaan hänelle kaiken tukemme !


Akun terveiset:

Hei,

Nimeni on Aku Luotonen ja olen kalantilainen 51-vuotias puutarha-alan ammattilainen ja aktiivipuutarhuri, jolla on monipuolinen kokemus niin viheralueiden hoito-ja kunnossapitotehtävistä, työnjohdosta kuin viherrakentamisestakin. Alkujaan olen saanut viljelypuutarhurin koulutuksen Kokemäellä. Myöhemmin täydensin koulutusta näyttötutkintoina: puistopuutarhurin ammattitutkinnolla Lahdessa ja puistomestarin erikoisammattitutkinnolla Mäntsälässä. Työhistoriaa puutarha-alalla on kertynyt pitkälti yli 20 vuotta. Olen toiminut mm. kasvihuonepuutarhurina Rauman kaupungilla ja myös harjoittanut omaa pienimuotoista kasvihuoneviljelyä. Työkokemusta on kertynyt sekä kaupunkien että seurakunnan puistotoimesta ja työnjohtokokemusta kesäkaudella nuorten kesätyöntekijöiden opastuksesta ja perehdytyksestä. Viimeiset 10 vuotta olen siis vastannut Työosuuskunta Taitovakan kautta Yara Oy:n viheralueiden kunnossapitotöistä sekä tehnyt työosuuskunnan kautta erilaisia työtehtäviä. Työ on ollut monipuolista ja asiakaslähtöistä.

Perheeseeni kuuluu myös puutarha-alalla työskentelevä vaimo ja kolme jo aikuistunutta lasta sekä häntää heiluttava seiskarinkoira. Asumme Kalannissa vanhassa hirsitalossa joten harrastuksiin ja velvollisuuksiin kuuluu vanhojen rakennuksien kunnostaminen perinteitä kunnioittaen, puuvartisten kasvien siemenlisäys ja kielten opiskelu.